Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
Your Natural Side Rafinowany ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW 200ml

Rafinowany ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW 200ml

  • olej
28,99 zł
brutto
Zobacz więcej wariantów
Szybkie zakupy 1-Click(bez rejestracji)
Produkt niedostepny, dostawa wkrótce
Produkt niedostepny, dostawa wkrótce
30 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy

 

 

Olej ze Słodkich Migdałów rafinowany Organic

Idealny do pielęgnacji:

  • delikatnej skóry noworodków
  • skóry wrażliwej, alergicznej
  • suchej i mocno wysuszonej
  • dojrzałej z oznakami starzenia
  • wymagającej ujędrnienia, z rozstępami
  • skóry problemowej, z egzemą, łuszczycą
  • suchych i zniszczonych włosów

Działanie:

  • łagodzące –  bogaty w witaminę A i E oraz  B1, B2, B6 i D,  łagodzi podrażnienia i uruchamia procesy odbudowy komórek w zewnętrznych warstwach skóry. Jest tak delikatny, że może być używany do pielęgnacji bardzo delikatnej skóry niemowląt i dzieci. W naturalny i łagodny sposób pielęgnuje ich skórę, pomaga w zwalczeniu ciemieniuchy, łagodzi po pieluszkowe podrażnienia skóry oraz zaczerwienienia. Polecany do pielęgnacji skóry z podrażnieniami słonecznymi, egzemą, łuszczycą, a także alergicznej
  • nawilżające –  obecność kwasu oleinowego sprzyja penetracji w głąb skóry oraz struktury włosów wszystkich składników aktywnych, w tym odpowiadających z utrzymanie odpowiedniego poziomu nawodnienia. Polecany jest do pielęgnacji przesuszonej skóry i włosów
  • przeciwstarzeniowe – chroni przed działaniem wolnych rodników, sprzyja redukcji zmarszczek powodowanych suchością skóry, może być także stosowany do pielęgnacji okolic oczu. Skutecznie zapobiega także pojawianiu się rozstępów np. podczas ciąży.
  • ochronne –  dzięki zawartości witaminy E, będącej źródłem antyoksydantów, olej chroni strukturę skóry oraz włosów, przed zniszczeniami powodowanymi czynnikami zewnętrznymi, np. działaniem promieni UV

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Prunus amygdalus dulcis (Sweet Almond) oil; (Olej ze słodkich migdałów nierafinowany) lub (Olej ze słodkich migdałów rafinowany)
  • Kraj pochodzenia: Włochy
  • Postać: płynny olej o charakterystycznym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko tężeje
  • Trwałość: podana na opakowaniu
  • Posiada certyfikat Soil Association Organic (Olej ze słodkich migdałów nierafinowany 100%)

Ciekawostki:

  • Olej ze słodkich migdałów pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion owoców drzewa (krzewu) migdałowego odmiany słodkiej (Prunus amygdalus dulcis)
  • Migdałowiec zwyczajny pochodził pierwotnie z Azji Środkowej i Mniejszej. Obecnie rośnie również w Afryce Północnej, Azji Zachodniej, na Kaukazie oraz w Europie
  • W starożytności z drewna migdałowca robiono berła dla królów, wierzono bowiem, że posiada ono tajemniczą moc, która przechodzi na króla
Zadaj nam pytanie
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
pixel