Zapisz na liście zakupowej
Stwórz nową listę zakupową
BIOCOSMETICS Kwas kojowy KOJIC ACID 5g

Kwas kojowy KOJIC ACID 5g

  • kwas kojowy
15,90 zł
brutto
Zobacz więcej wariantów
Szybkie zakupy 1-Click(bez rejestracji)
Produkt niedostepny, dostawa wkrótce
Produkt niedostepny, dostawa wkrótce
30 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy

Kwas kojowy to środek stosowany w produktach do usuwania przebarwień skóry. Jest zbliżony pod względem właściwości chemicznych do hydrochinonu. Tak samo jak hydrochinon jest inhibitorem tyrozynazy ( uczestniczy w wielu etapach tworzenia melaniny ).
Kwas kojowy uzyskiwany jest z grzybów gatunku Aspergillus rosnących w Japonii na ziarnach kukurydzy.obok własności depigmentacyjnych wykazuje także działanie antybakteryjne oraz zapobiega powstawaniu wolnych rodników. Preparaty zawierające ten składnik nie tylko rozjaśniają przebarwienia, ale działają również przeciwzmarszczkowo i nawilżająco. Związek ten najczęściej stosowany jest w stężeniach od 3 do 6%. Kosmetyki najnowszej generacji do błyskawicznego redukowania przebarwień z reguły zawierają go w swoim składzie.

ZASTOSOWANIE:
- Blizny
- Piegi
- Skóra Poszarzała oraz skora palaczek
- Skóra pozbawiona blasku
- Różnego typu przebarwienia
- Pajączki
- Skóra nadmiernie opalona, jest substancją o udowodnionych klinicznie właściwościach odbarwiających.

Kwas kojowy należy zmieszać np. z wodą tworząc tonik lub z mleczkiem.Aby uzyskać stężenie 1% kwasu kojowego należy dodać 1 łyżeczkę kwasu kojowego i około 150 ml wody. Stężenie można regulować dodając więcej kwasu (używać w stężeniu od 1% do 4%).Sporządzony tonik nanosimy na wacik i przecieramy skórę.

5g
Kojic Acid
Zadaj nam pytanie
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:
pixel