Your Natural Side

Olej tłoczony na zimno Z PESTEK MALIN 10ml

  • olej
17,90 zł
/ szt.

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dzięki integracji naszego sklepu z tanimi zwrotami Poczty Polskiej kupujesz bez stresu i obaw, że zwrot zakupionego towaru będzie problematyczny.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

 

Olej z Pestek Malin oczyszczony

Idealny do pielęgnacji:

  • skóry problemowej, z przebarwieniami
  • wrażliwej, skłonnej do alergii
  • dojrzałej z oznakami starzenia
  • pozbawionej elastyczności
  • skóry wymagającej natłuszczenia
  • włosów farbowanych

Działanie:

  • przeciwzapalne – zawiera silne przeciwutleniacze, które działają na skórę antybakteryjnie i antyseptycznie, chroniąc ją przed przebarwieniami. Polecany do pielęgnacji cery trądzikowej, zarówno suchej, jak i tłustej. Zapobiega powstawaniu zaskórników oraz przyspiesza gojenie blizn.
  • przeciwstarzeniowe – nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witamina E, wspomagają produkcję kolagenu i elastyny, pomagają zwalczyć wolne rodniki, opóźniając proces starzenia się, zwiększając jędrność i elastyczność, a także redukując drobne zmarszczki
  • rozjaśniające – dzięki dużej zawartości kwasu linolowego i alfa-linolenowego, wykazuje działanie rozjaśniające i hamujące produkcję melaniny, brązowego barwnika skóry, który produkowany w nadmiarze pod wpływem słońca powoduje tworzenie przebarwień. Wyrównuje koloryt skóry
  • ochronne – dzięki odpowiedniemu kompleksowi antyoksydantów oraz kwasów tłuszczowych, olej ten pełni funkcję naturalnego filtra przeciwsłonecznego, absorbującego promieniowanie głównie w zakresie UVB i UVA. W praktyce olej ten nie ma dokładnie określonego faktora SPF, dlatego nie może być traktowany jako samodzielny olej ochronny podczas intensywnego kontaktu ze słońcem. Dzięki działaniu powlekającemu i filtrom UV olej z pestek malin spowolnia proces utleniania oraz wypłukiwania się barwnika włosa, naturalnego i sztucznego
  • odżywcze – wysoki poziom witaminy A nadaje mu wyjątkowe właściwości pielęgnacyjne, odżywcze i regeneracyjne, dlatego polecany jest do pielęgnacji nawet najbardziej wrażliwej skóry, w tym alergicznej. Olej ten podnosi również odporność na zakażenia, pobudza regenerację nabłonków i tkanki łącznej, a także przyśpiesza gojenie ran, oparzeń oraz odmrożeń
  • nawilżające –  nienasycone kwasy tłuszczowe (powyżej 80%), zapobiegają nadmiernej utracie wody, utrzymując właściwy stopień nawilżenia. Bardzo dobrze natłuszcza skórę najbardziej przesuszonych partii ciała, pozostawiając na jej powierzchni delikatną warstwę ochronną

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Rubus ideaus Seed Oil; (Olej z pestek malin oczyszczony)
  • Kraj pochodzenia: Chile
  • Postać: płynny olej o charakterystycznym orzechowo – ziołowym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce lekko tężeje
  • Trwałość: podana na opakowaniu

Ciekawostki:

  • Olej z pestek malin powstaje w wyniku tłoczenia na zimno nasion maliny właściwej
  • Malina  jest to krzew z rodziny Rosacea  o charakterystycznych, czerwonych, słodkich i smacznych owocach jagodowych. W stanie dzikim występuje na znacznej części Azji oraz w niemal całej Europie, oprócz Portugalii i Islandii
Parametry techniczne:
stan:
nowy
Ilość - limit:
50

 

 

Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie użytkowników

Polecane

NAZWA

NAZWA

CENA WALUTA
NAZWA

NAZWA

CENA WALUTA
NAZWA

NAZWA

CENA WALUTA
NAZWA

NAZWA

CENA WALUTA
NAZWA

NAZWA

CENA WALUTA
NAZWA

NAZWA

CENA WALUTA
NAZWA

NAZWA

CENA WALUTA
NAZWA

NAZWA

CENA WALUTA
NAZWA

NAZWA

CENA WALUTA
NAZWA

NAZWA

CENA WALUTA
NAZWA

NAZWA

CENA WALUTA

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
pixel