Your Natural Side

Olej Nierafinowany OPUNCJA FIGOWA 10ml

  • olej
59,99 zł
/ szt.

Łatwy zwrot towaru

Kupuj i sprawdź spokojnie w domu. W ciągu 14 dni możesz odstąpić od umowy bez podania przyczyny.
Pokaż szczegóły
14 dni na odstąpienie od umowy
Najważniejsza jest Twoja satysfakcja z zakupów. Zamówione u nas produkty możesz zwrócić w ciągu 14 dni bez podania przyczyny.
Bez stresu i obaw
Dzięki integracji naszego sklepu z tanimi zwrotami Poczty Polskiej kupujesz bez stresu i obaw, że zwrot zakupionego towaru będzie problematyczny.
Prosty kreator zwrotów
Wszystkie zwroty w naszym sklepie obsługiwane są przez prosty kreator zwrotów, który daje możliwość odesłania do nas paczki zwrotnej.

Kup na raty

mBank mRaty Kup na Raty od 1,64 zł miesięcznie
mBank mRaty bez wychodzenia z domu. Łatwo i szybko jak zakupy przez internet. Dostępne dla zakupów o łącznej wartości od 0.00zł do 10000000.00złNota prawna
Reprezentatywny przykład dla mPożyczki: Rzeczywista roczna stopa oprocentowania (RRSO) wynosi 20.27% całkowita kwota kredytu (bez kredytowanych kosztów) 1797 zł całkowita kwota do zapłaty 2042.54 zł oprocentowanie nominalne zmienne 10% w skali roku całkowity koszt kredytu 245.54 zł (w tym: prowizja za udzielenie kredytu 107.82 zł - 6% odsetki 137.72 zł) 16 miesięcznych rat równych w wysokości po 127.66 zł ostatnia rata: 127.64 zł. Kalkulacja na dzień 26.11.2018 r. na reprezentatywnym przykładzie.

Nota prawna:
To nie jest oferta. Jeśli pozytywnie ocenimy Twoją zdolność kredytową będziesz mógł otrzymać mPożyczkę. Jeśli będziemy musieli poprosić Cię o dokumenty dochodowe ( potwierdzające Twój dochód z tytułu umowy o pracę umowy o dzieło/zlecenie kontraktu zawodowego lub emerytury) o sposobie ich dostarczenia poinformujemy Cię mailem po podjęciu wstępnej decyzji kredytowej. Dokumenty potwierdzające Twój dochód będziesz mógł przesłać do nas mailowo. Szczegóły znajdziesz w: Taryfie prowizji i opłat bankowych dla osób fizycznych w ramach bankowości detalicznej mBanku S.A. dostępnej na http://www.mbank.pl/pobierz/oplaty/taryfa-osobyfiz.pdf Regulaminie udzielania mPożyczki dla osób fizycznych w ramach bankowości detalicznej mBanku S.A. dostępnym na http://www.mbank.pl/download/mkredyty/mkredyty/regulamin-mkredyt.pdf

 

Olej z Opuncji Figowej nierafinowany Organic

Idealny do pielęgnacji:

  • delikatnych okolic oczu, ust, szyi i dłoni
  • cery dojrzałej z oznakami starzenia, o obniżonej elastyczności
  • suchej, odwodnionej, wymagającej regeneracji
  • popękanej, zniszczonej promieniami słonecznymi, skóry problemowej
  • suchych zniszczonych włosów, łamliwych paznokci

Działanie:

  • przeciwstarzeniowe – dzięki zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witaminy E (gamma-tokoferolu), olej ten doskonale chroni skórę przed działaniem wolnych rodników, sprzyja redukcji głębokich zmarszczek, może być także stosowany do pielęgnacji okolic oczu. Zawartość fitosteroli wpływa na wyraźną poprawę elastyczności i spójności skóry, dzięki tym właściwościom polecany jest on do masażu ujędrniającego nawet najbardziej wymagających partii ciała
  • nawilżające – duża zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie kwasu oleinowego (60%) oraz fitosteroli, sprzyja penetracji w głąb skóry oraz struktury włosów wszystkich składników aktywnych, w tym odpowiadających z utrzymanie odpowiedniego poziomu nawilżenia
  • regeneracyjne – występujące w oleju fitosterole, stanowiące roślinny odpowiednik naturalnych steroli występujących w skórze, a także nienasycone kwasy tłuszczowe wzmacniają barierę naskórkową, pobudzają regenerację i gojenie naskórka. Dogłębnie regenerują włosy i skórę głowy. Wyraźnie poprawia koloryt skóry, redukuje drobne blizny i przebarwienia skórne.
  • przeciwzapalne – olej z opuncji figowej wykazuje silne działanie przeciwzapalne, polecany jest również do pielęgnacji skóry łojotokowej i trądzikowej. Normalizuje pracę gruczołów łojowych, nie zapychając ich. Polecany do pielęgnacji problemowej skóry głowy
  • kojące – działa chłodząco i łagodząco na skórę podrażnioną i zniszczoną promieniami słonecznymi, goleniem, depilacją oraz wskutek podrażniających zabiegów fryzjerskich (skóra głowy). Pomaga zwalczyć swędzenie skóry oraz zaczerwienienia. Działa przeciwalergicznie

Specyfikacja produktu:

  • Nazwa surowca wg. INCI: Opuntia ficus-indica (Prickly Pear) Seed Oil; (Olej z opuncji figowej nierafinowany)
  • Kraj pochodzenia: Tunezja
  • Postać: płynny olej o charakterystycznym zapachu
  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce – lekko tężeje
  • Trwałość: podana na opakowaniu
  • Posiada certyfikat Soil Association Organic

Ciekawostki:

  • Olej powstaje w wyniku tłoczenia na zimno pestek owoców opuncji figowej
  • Opuncja figowa (Opuntia ficus-indica) to roślina z rodziny kaktusowatych, występująca w gorących rejonach krajów Ameryki Łacińskiej, Afryki oraz w tropikalnych rejonach Europy
  • Aby uzyskać 1 litr oleju, potrzeba około 1 miliona drobnych pestek, wydobytych z około 470 kg świeżych owoców opuncji figowej
  • Olej z opuncji figowej jest obecnie najdroższym olejem na rynku, ale też zajmuje najwyższą lokatę wśród olejów roślinnych. Określany jest mianem najbardziej luksusowego oleju
Parametry techniczne:
stan:
nowy
Ilość - limit:
50

 

 

Zapytaj o produkt

Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe.

Pola oznaczone gwiazdką są wymagane
Opinie użytkowników

Polecane

NAZWA

NAZWA

CENA WALUTA
NAZWA

NAZWA

CENA WALUTA
NAZWA

NAZWA

CENA WALUTA
NAZWA

NAZWA

CENA WALUTA
NAZWA

NAZWA

CENA WALUTA
NAZWA

NAZWA

CENA WALUTA
NAZWA

NAZWA

CENA WALUTA
NAZWA

NAZWA

CENA WALUTA
NAZWA

NAZWA

CENA WALUTA
NAZWA

NAZWA

CENA WALUTA
NAZWA

NAZWA

CENA WALUTA
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
pixel